God morotskaka med philadelphiaglasyr
Gjorde idag en underbart god morotskaka med philadelphiaglasyr.
Hittade en fin boggsida där jag vart så otroligt sugen på detta.

Väldigt saftig och god vart den, inte sista gången jag gör denna.

Receptet jag anv låter så här ...
Smet:
Hittade en fin boggsida där jag vart så otroligt sugen på detta.

Väldigt saftig och god vart den, inte sista gången jag gör denna.

Receptet jag anv låter så här ...
Smet:
2 dl rårörsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
2 ägg
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
3 dl finrivna morötter
Glasyr:
200g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
(Det går såklart att halvera glasyren men jag tycker att det blir godare
när det är ett lite tjockare lager)
Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
Blanda sedan ihop de torra ingredienser och vispa runt.
Blanda till sist i morötterna och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i 30 minuter. Låt svalna en stund.
Rör ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp och bred den över kakan.
Dekorera med lite rivna morötter.
Glasyr:
200g philadelphiaost
3 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
(Det går såklart att halvera glasyren men jag tycker att det blir godare
när det är ett lite tjockare lager)
Sätt ugnen på 175°. Smörj en rund form med löstagbar kant.
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp.
Blanda sedan ihop de torra ingredienser och vispa runt.
Blanda till sist i morötterna och rör till en jämn smet.
Häll smeten i formen och sätt in i ugnen i 30 minuter. Låt svalna en stund.
Rör ihop ingredienserna till glasyren med en elvisp och bred den över kakan.
Dekorera med lite rivna morötter.

Postat av: Mådde
Morotskaka var de LÄNGE sen jag bakade
tror jag tar och gör en när jag kommer upp till Yttervik, åker på måndag
Postat av: Mådde
Nu är vi i Yttervik och jag skall baka i dag..både den här kakan och mina egna "mormors sockerbullar"