Viltlax
Viltlax
· Portioner: 4
·Ingredienser
· ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)
· 1 tsk salt
· 5 dl matlagningsgrädde
· 2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)
· 2 msk lingonsylt
· 1 krm svartpeppar
Gör så här
1. Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, tex haricots verts, och gärna rårörda lingon.
FÖR ALLA? Glutenfri. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden.

de här receptet fick du av mej för länge sen...de går lika bra med kyckling skulle jag säga oxå