Cowboysoppa med krutonger

ca 4 pers
ca 400 g blandfärs
1 gul lök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
olja
1-1,2 liter vatten
2 köttbuljongtärningar
6-8 potatisar, tärnade
1 gul paprika, tärnad
3 msk tomatpuré
3 msk chilisås
1 påse tacokrydda
1 burk vita bönor i tomatsås
2 ½ dl matgrädde
salt och peppar
Krutonger:
4 skivor formfranska
ca 4 msk rapsolja
3 msk riven parmesan
2 vitlöksklyftor, pressad
salt och peppar
Fräs köttfärsen med löken och vitlöken i oljan i en kastrull. När färsen är genomstekt tillsätt vatten, buljong, potatis, paprika, tomatpuré, chilisås och taco krydda. Låt puttra under lock ca 15 minuter. När potatisen känns mjuk, tillsätt bönorna och grädden och smaka av med salt och peppar. Låt det bli varmt.
Krutonger: Skär bort kanterna från brödet och tärna brödet. Blanda olja, parmesan, vitlök, salt och peppar i en bunke. Rör ner brödtärningarna i oljan. Stek dom gyllenbruna i torr teflonpanna. Lägg dom på tallrik med hushållspapper.
Servera soppan toppad med krutongerna och servera med ett gott bröd till.

är de inte MYCKET mat ser ut att räcka till minst 6 pers...låter mycket gott