Leif Mannerströms goda kycklingrullader testades ikväll
Ingredienser
Rullader:16 skivor Tunnskivad Kycklingbröstfilé
1 skivad gul lök
4 baconskivor grovskurna
1-2 msk fransk senap
1 dl grovt hackad persilja
4 st skalade morötter, skurna i stora bitar
5 dl färdigblandad kycklingfond enl. instruktioner på flaskan
½ dl crème fraiche
1 dl grädde
1 msk smör
Salt
Peppar
8 grillspett
Potatispuré smaksatt med parmesan:
500 g skalad King-Edvard potatis
100 g smör
2 dl grädde
100 g riven parmesan
Salt
Vitpeppar
Gör så här
Rullader:
Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat.
Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar.
Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop.
Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter.
Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja.
När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.
Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka.
Tag rulladerna och morötterna ur pannan.
Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen,
passera eller pressa den genom en potatispress.
Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan.
Smaka ev. av med salt och vitpeppar
Jösses så gott det vart kan jag lova :) Har ni inte allaredan testat??? Gör det !!! :D
Till detta tog jag ett glas vitt vin, Maipo, tål inte rött.

Gubben min tog resten av vinet ;) Han firade Brynäs seger ikväll :D ♥
Imorgon om de vinner så blir dem svenska mästare för 13 gången :)
Gissa vem som kommer att svettas genom alla perioder imorgon? :D :D

Men nu ska det bli "Kvällen är din" snart för mig med Martin Stenmarck ♥
Gillar sådana program måste erkännas ... Ser bra ut gör han också hi hi hi
Ha en fortsatt fin lördagskväll ♥ Puss
Fräs bacon och den skivade löken i en stekpanna tills det hela fått lite färg och löken har mjuknat.
Dra av från värmen och låt svalna ett par minuter.
Tillsätt dijonsenap efter smak, persilja, salt och peppar.
Lägg lite fyllning i mitten av varje skiva och rulla ihop.
Träd dem sedan på grillspett. Tänk på vart skarven sitter.
Jag brukar använda två grillspett till varje portion av fyra rullader. Stek sedan i olivolja.
När de fått fin färg häller man på kycklingfonden och låter småputtra i ca 15 minuter.
Samtidigt lägger man i morötterna och låter dem ligga i samtidigt tills de har blivit lite mjuka.
Tag rulladerna och morötterna ur pannan.
Tillsätt crème fraiche, smör och grädde i buljongen och mixa med en stavmixer till en skummig buljong.
Potatismos: Koka potatisen i rikligt saltat vatten. Häll av och ånga av potatisen,
passera eller pressa den genom en potatispress.
Rör i varm grädde, rumstempererat smör och avslutningsvis parmesan.
Smaka ev. av med salt och vitpeppar
Jösses så gott det vart kan jag lova :) Har ni inte allaredan testat??? Gör det !!! :D
Till detta tog jag ett glas vitt vin, Maipo, tål inte rött.

Gubben min tog resten av vinet ;) Han firade Brynäs seger ikväll :D ♥
Imorgon om de vinner så blir dem svenska mästare för 13 gången :)
Gissa vem som kommer att svettas genom alla perioder imorgon? :D :D

Men nu ska det bli "Kvällen är din" snart för mig med Martin Stenmarck ♥
Gillar sådana program måste erkännas ... Ser bra ut gör han också hi hi hi
Ha en fortsatt fin lördagskväll ♥ Puss

Postat av: Birger
Jättegod mat och vin
Postat av: Fia
Jättegod mat!
Puss <33
Postat av: Mådde
min nya "bibel" är Leif Mannerstöms KUSMANSKONST
du försvan i kväll på FB....
jag sa ju att de inte gick att ringa vi har ju så dålig motaging .... bor i radioskugga ... ska skaffa en mick till datorn så kan man ringa med den
KRAM
Postat av: Eivor
Ska testa dina rullader, sparar receptet. Fina rosor,har du fått dom av Birger?
Kram