Hur jag gör Cannelloni
Cannelloni
Bilden är lånad från nätet!
En festlig och krämigt god italiensk pastarätt. Detta recept innehåller köttfärs och påminner om lasagne.
Ingredienser (6 portioner)
· 15-20 cannellonirör
· 2 mozzarellaostar
· Köttfärssås
· 400 g nötfärs
· ½ gul lök
· 2 msk tomatpuré
· 2 vitlöksklyftor
· 1 burk krossade tomater
· ½ köttbuljongtärning
· torkad oregano
· färsk basilika
· salt
· nymald svartpeppar
· Tomatsås
· 1 burk passerade tomater
· 1 vitlöksklyfta
· färsk basilika
· salt
· vitpeppar
· Bechamelsås
· 100 gram smör
· 1 dl mjöl
· 1 liter mjölk
· salt
· vitpeppar
· 1 krm riven muskotnöt
Tillagning
Sätt ugnen på 200 grader.
Smörj en ungsäker form.
Riv mozzarellaosten.
Köttfärssås: stek löken gyllene och blanda i nötfärsen. Stek tills nötfärsen är nästan genomstekt.
Pressa i tomatpuré och vitlök. Tillsätt de krossade tomaterna och några matskedar hackad färsk basilika.
Smula i köttbuljongtärningen. Låt koka upp.
Smaka av med torkad oregano, salt, nymald svartpeppar och eventuellt mer tomatpuré.
Tomatsås koka upp de passerade tomaterna.
Pressa i vitlök och lite färsk bailika. Smaka av med salt och peppar.
Bechamelsås: Fräs mjölet i smöret tills det är vackert ljusbrunt.
Tillsätt mjölken lite i taget under omrörning.
Låt koka under omrörning i c:a 5 minuter.
Smaksätt med salt, vitpeppar och muskotnöt.
Färdigställning: Fyll cannellonirören med köttfärs och lägg dem i ungsformen.
Häll först över bechamelsåsen, ringla därefter över tomatsåsen och strö sist på mozzarellaosten.
Grädda i nederdelen av ugnen i 25-30 minuter tills pastarören är mjuka.
Låt svalna lite och servera med en sallad

När man gör detta, behöver man mycket bechamel? Min man är inte så förtjust i det. Kram