Viltlax




Viltlax

·         Portioner: 4

·Ingredienser

·         ca 600 g laxfilé (hel eller portionsbitar)

·         1 tsk salt

·         5 dl matlagningsgrädde

·         2 msk konc vilt- och kantarellfond (eller viltfond)

·         2 msk lingonsylt

·         1 krm svartpeppar

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225°C. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form.
2. Blanda grädde, viltfond, sylt, peppar. Häll över laxen.
3. Tillaga mitt i ugnen i ca 20 minuter.
4. Servera laxen med såsen, pressad potatis, kokta grönsaker, tex haricots verts, och gärna rårörda lingon.

FÖR ALLA? Glutenfri. Gör äggfri: kontrollera innehållet i fonden. Gör mjölkfri: kontrollera innehållet i fonden.

Postat av: Mådde

de här receptet fick du av mej för länge sen...de går lika bra med kyckling skulle jag säga oxå

2012-02-16, 19:51:38 - URL: http://www.mittlivharochnu.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!